Oldalak

2014. április 28., hétfő

10 igazi meglepetés a Disney filmekben


Miután a Jégvarázs megjelent DVD-n és az embereknek módjuk nyílt rá, hogy visszatekerjék, és megállítsák a filmet ott, ahol csak akarták, kiderült, hogy szerepel benne valaki (bár csak egy villanásnyi ideig) aki nem is oda tartozik. Ha az ember kimerevíti, jól látható: Rapunzel ott sétál a hídon, amin Anna épp átszalad. Persze nem könnyen felismerhető, mert hiányzik jellegzetes szőke sörénye, de hát tudjuk, a végső jelenetben megválik tőle és barna lesz a haja.

Nem olyan nagy meglepetés ez persze, ha az ember tudja: a rajzfilmkészítők efféle, villanásnyi időre megjelenő alakokat más mesékbe is be szoktak csempészni időnként. Bár az igaz, nagyon szemfülesnek kell lenni hozzá, hogy az ember rádöbbenjen arra, hogy amit lát, nem is oda tartozik. (Bevallom, én nem voltam ilyen szemfüles, a netről gyűjtöttem ezeket a gyöngyszemeket! :-)

1. Jégvarázsban szerepel Rapunzel



2. A kis hableányban ott van a vendégek között Hamupipőke "apósa" a királyfi apja és annak kancellárja.


3. A Herkulesben megjelenik Simba halálos ellenfele (és nagybátyja) Zordon az Oroszlánkirályból.


4. Tarzanban ott van a Szépség és a Szörnyeteg legaranyosabb figurái közül Kanna néni és Csészike a táborban - igaz, szemek és száj nélkül, de azért egyértelműen felismerhetően.


5. A 101 kiskutyás üldözéses jelenetnél hirtelen felbukkan a sok-sok kutya között Susi és Tekergő. 


6. A Notre-Dame-i toronyőr bevezető jelenete csak úgy hemzseg az oda nem illő alakoktól. Itt láthatjuk Belle-t a Szépség és a Szörnyetegből, Szőnyeget az Aladdinból és bár én nem látom, a szemfülesek szerint az Oroszlánkirály Pumpája ott lapul.


7. Amikor a Mackótestvérben Kinai felzavarja a lazacokat, véletlenül Nemo is előugrik. (Nem csoda, hogy az apja nem találja.)


8. Aranyhaj és a nagy gubanc kocsmajelenetében ott lapul Pinokkió is - újra fabábúként.


9. A hercegnő és a béka ünnepi felvonulásán Triton király alakú kocsidíszt is láthatunk, aki ugyebár Ariel apukája a Kis hableányban.


10. Amikor Aladdin legnépszerűbb szereplője, Dzsini belenéz a receptkönyvébe, a Kis hableányból jól ismert Sebastiant húzza elő.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More